flavourites: Zeg het met Leafies

flavourites: Zeg het met Leafies

Een leuke blog op www.flavourites.nl over LEAFIES

Bekijk de blog hier op de site van flavourites.


Bloemen houden van mensen

Wij houden bij Flavourites ontzettend van bloemen en planten. Échte bloemen en planten welteverstaan, want: goed voor het humeur, luchtzuiverend en heel decoratief. Ook super leuk om cadeau te geven én te ontvangen. Maar sinds kort staat er ook een kunstbloem in ons interieur te pronken. Hoe zit dat nou?

Leafies bij Flavourites thuis
Leafies bij Flavourites thuis

Een tijdje terug kregen we een geweldige tip over een nieuw en innovatief product, namelijk metalen bloemen die je kunt versturen als brievenbus cadeau. Sounded interesting, dus daar wilden we wel meer van weten! Het bleek te gaan om Leafies en inderdaad, het zijn botanische vormen die zijn gemaakt van heel dun metaal. Echt prachtig en helemaal on trend. 

Lilia, Viola en Dalia
Lilia, Viola en Dalia

Ontwerper Jan Willem was namelijk op zoek naar een nieuwe manier om een bloemetje te sturen naar iemand die wel een hart onder de riem of iets liefs kan gebruiken, maar dat tegelijkertijd blijvend is én door de brievenbus past. Dat werden de Leafies dus. Zes verschillende blaadjes met dromerige namen als Dalia, Viola en Lona, die je in drie verschillende kleuren kunt bestellen (groen, roest en bronze). Hoewel de Leafies geen exacte kopie van bloemen zijn, zie je duidelijk dat het een -weliswaar abstracte- botanische vorm is. Je kunt het dunne, maar sterke metaal ook nog een beetje buigen om de vorm nog organischer en natuurlijker maken. 

Past perfect door de brievenbus
Past perfect door de brievenbus

Leafies passen helemaal in de huidige tijdsgeest. Doordat we elkaar veel minder kunnen zien, is het fijn dat er zulke leuke brievenbus cadeaus zijn. Wij hebben al heel wat chocolade, bloemen en fudge gestuurd naar dierbaren die we missen en naar vriendinnen die een beetje liefde en wat extra aandacht kunnen gebruiken. Deze metalen bloemen zijn een goed voorbeeld van leuke dingen die je per post kunt sturen en waar je echt mee wordt verrast. Hoe leuk is het immers om vanuit een plat pakketje een potje met een bloem of plant te zien ontstaan! Want ja, dat potje kan ook via de post. Het is namelijk een opvouwbare paperbag. Ziet er uit als leer, maar is gemaakt van slijtvast en geïmpregneerd materiaal (lekt dus niet als je de Leafie per ongeluk water geeft). Om het jezelf nog makkelijker te maken kun je er ook een zakje vulzand bij bestellen, zodat je Leafie fier rechtop blijft staan. Je kunt er natuurlijk ook potgrond in doen, voor een nóg natuurlijker effect.

Lona, Lela, Flora
Lona, Lela, Flora

Ook een leuk idee: hang de Leafie op aan een dun draadje. Aan de onderkant van de steel zit namelijk een handig lusje. Wij vinden de Leafies echt een aanwinst voor het brievenbus cadeau aanbod én voor ons interieur. Dus zoek je nog een leuk cadeau dat per post wordt verstuurd naar een jarige, iemand die zwanger is, een dierbare die je mist of iemand die een hart onder de riem en een beetje extra aandacht nodig heeft? Dan is Leafies je nieuwe favoriet. Zo vanuit de brievenbus op een bijzettafel, in de vensterbank, op het bureau of aan een draadje voor het raam om op elk moment van de dag te genieten van dit lieve cadeau. 

Terug naar blog